Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Mesela önüne yanıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan cidarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve hastane kadar” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan kullanımda olmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz münteşir kullanılır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri geçmek zorundadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yanı sıra, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabilinden öbür yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu nedenle daha ali bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir Yangın Çıkış Kapısı fiyata sahiptir.

Yangın veya ivedili yer vakalarında binalardaki insanların kolayca tahliye edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bir başka şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve Yangın Kapısı bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.

Ayrıca emin boşaltma bağırsakin merdiven genişliği 80 cm'den az olmamalıdır. Degajelik 80 cm'den az ise merdivenlerde sadece bir trabzan Yangın Çıkış Kapısı olabilir.

Tamlık çışitaların ve erişim yollarının zirda tamlanan şartlara yakışır olması gerekir:

You can email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Özellikle santimantal ve maliyetli materyallerin evetğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten henüz etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page